Dag Antje en Karel,

Ze waren al een tijdje bij Stichting Ezelwelzijn in de opvang locatie te Zwinderen. Zowel Antje als Karel. Karel afkomstig van een boerderij in Drenthe en Antje helemaal uit het zuiden van ons land. Tijdens hun verblijf in Zwinderen zijn ze naar elkaar toegegroeid, een mooie match. Tinder zou ze zo gekoppeld hebben. Niet alleen qua kleur juist ook qua ezelzijn.. Een koppel die iedereen wel zou willen. Zo ook Heleen die een dag kwam meelopen bij Stichting Ezelwelzijn. Hoewel de zorg voor boerderij dieren niet nieuw voor haar was is de zorg voor ezels dat wel. Het hoorde bij haar verjaardagscadeau. Een dag theorie (15 mei verzorgd door Stichting Ezelwelzijn) en een dag praktijk in omgang met ezels ook bij Stichting Ezelwelzijn. De praktijk dag heeft ze ondertussen met succes afgerond. Tijdens die dag bleken Antje en Karel een perfect stel te zijn om te plaatsen bij Heleen. Het klikte wederzijds. De afspraak werd dan ook gemaakt, accommodatie klaar dan komen Antje en Karel naar je toe. Nu dat was snel geregeld. Na een afscheid in Zwinderen “uitgezwaaid” door onze zorgezels was het vertrek daar.

Zand, water en gras boeien ezels natuurlijk altijd maar wat Antje en Karel tegen kwamen bij Heleen schepte alle verwachtingen. Karel en Antje werden van harte welkom geheten door de overige dieren op het erf en natuurlijk Heleen. Schapen, lammeren, eenden, ganzen en geiten. Het leek een beetje een grote kerststal. U kent vast het verhaal van de ezel en de os wel. Sinds de middeleeuwen een vast bestanddeel van de kerststal. De os, koeien en kalveren maakten er helemaal een hartelijk welkom van. Vooral die ene koe die dezelfde kleur had als Karel en Antje. Hij bleef maar kijken..

Kortom tevreden ezels, een meer dan tevreden en stralende Heleen en wij gaan er vanuit dat Heleen 15 mei met vlag en wimpel zal slagen. O ja en voor de liefhebbers, er zijn nog 2 plaatsen vrij voor de cursus dag op 15 mei.