Dodo en Lola vriendinnen voor het leven.Veel verdriet was er in de late herfst van 2022 bij het afscheid nemen van het maatje Iejoor van Dodo (Iejoor is 20 jaar geworden en was een Provencaalse ezel). Zowel de beide eigenaren als Dodo moesten het even verwerken, een plekje geven. Gelukkig was er een tussen oplossing bij stichting Ezelwelzijn te Zwinderen. Dodo kon daar (tijdelijk) worden opgenomen. Zo gezegd zo gedaan. Bij aankomst werd Dodo al vrij snel in de groep opgenomen. Zo konden zowel Dodo als haar eigenaren met een goed gevoel de tijd nemen om het verlies van Iejoor te verwerken. Daarnaast speelde de vraag wat gaan we doen… Een nieuw maatje zoeken voor Dodo of…

Het maatje zoeken voor Dodo bleek niet al te moeilijk te zijn. Dodo regelde dit zelf wel. Nadat zij zich in Zwinderen een beetje thuis was gaan voelen kwam daar de aandacht van de Spaanse Lola. Dodo viel als een blok voor de witte Spaanse. Lola nog maar net opgenomen in de kudde van stichting Ezelwelzijn zag die aandacht wel zitten. De vriendschap bleek wederzijds. Dodo en Lola verbleven veel in elkaars nabijheid en genoten van hun omgeving. Dit zagen ook de beide eigenaren van Dodo. Heimwee, de liefde en zorg te kunnen en willen delen met ezels bleek al vrij snel de doorslag te geven om Dodo samen met haar nieuwe vriendin een warm thuis (lees stal) te geven in het mooie Groningen.

Eind November was het dan zover. Beide ezels, nagekeken door Tinus, Misty en de andere ezels, stapten opgewekt in de trailer. Na ruim een uurtje rijden kwamen ze op de plek van bestemming aan. Het weer werkte niet echt mee, tijdens een miezerig buitje stapten beide ezels uit de trailer. Voor Dodo was het een warm welkom thuis en voor Lola een warm welkom in een nieuwe omgeving. Een prachtig natuurlijk aangelegde donkey paradijs. Na lekker verwend te zijn met ezel lekkers stapten beide ezels uit de stal. Het duurde niet lang of beide dames gingen op verdere verkenning uit en lieten zich eerst niet weer zien.

Het was echt genieten die dag. Naast te zien dat de ezels meer dan welkom waren zagen we ook dat Dodo en Lola zich al vrij snel thuis voelden. Zelfs de bruine kat kwam nog even buurten. Veel plezier samen dames. Ook van de laatste eigenaar van drag Queen Lola, zoals hij haar noemt.

Nagekeken door beide dames met hun hoofden net over de staldeur en uitgezwaaid door 2 gelukkige eigenaren vertrokken wij met een tevreden gevoel naar Zwinderen.