Leentje ontmoet Diederik

Begin maart 2024 stapte Noemie, het maatje van ezel Diederik , op 33 jarige leeftijd uit het ezelleven.
Een mooi en lang ezel leven.
In diezelfde periode verhuisde ezel Leentje naar de opvang locatie van Stichting Ezelwelzijn te Zwinderen.
Leentje had net daarvoor afscheid genomen van haar ezelmaatje Lotje en haar beide eigenaren.

Diederik, verhuisd in mei 2023 van onze opvanglocatie naar Noemie en haar eigenaren om haar gezelschap te houden, bleef alleen achter. De eigenaren, bekend met de voorzitter van  Stichting Ezelwelzijn, namen contact op met Joop over de wens een nieuw maatje voor Diederik. Gelukkig had het geen haast. Leentje kon rustig bijkomen van haar verdriet en liet zich alle zorgen en aandacht in Zwinderen welgevallen. Ook genoot ze van de bezoekjes van haar oud-eigenaren.

Mei 2024 is het dan zover: Leentje gaat verhuizen naar een nieuwe plek en maatje. Leentje stapte morgens, met frisse tegenzin, in onze nieuwe ezeltruck. Eenmaal binnen ging ze op onderzoek uit en genoot uiteindelijk van de rit.
We konden haar mooi volgen op camerabeelden en zagen dat ze het naar haar zin had.
Ze nam zelfs de gelegenheid te eten uit het aanwezige  hooinet. De weg was bekend evenals de prachtige omgeving en niet te vergeten het smalle onverharde pad naar de locatie.
Met de trailer was het de vorige keer passen en meten met zelfs twijfels of het wel ging lukken vlak voor een scherpe bocht.
Gelukkig ging het met onze nieuwe truck een stuk gemakkelijker, zelfs het draaien en keren ging perfect.
Leentje stapte gemakkelijker uit dan in de ezeltruck en keek verwonderd om haar heen.
Na de kennismaking met haar nieuwe eigenaren en daarna Diederik leek het net alsof ze al helemaal thuis was. Ze rolde in het zand keek niet op of om naar de andere dieren behalve naar de aanwezige bijenkast. Hier had ze respect voor en bleef netjes op afstand. 
Ook Diederik stond Leentje wel aan