Lizzy (2006) en Giovanni (2020) naar Stichting Ezelwelzijn.

Ezel moeder Lizzy en zoon Giovanni verbleven nog maar kort op een daaldersplekje samen met 2 prachtige geiten. Helaas ging dat niet goed samen. In goed overleg met Stichting Ezelwelzijn is er uiteindelijk voor gekozen dat beide ezels verhuizen naar de opvang locatie van Ezelwelzijn in Zwinderen zodat er voldoende tijd en ruimte komt om de accommodatie van de dieren aan te passen en geschikt te maken voor beide en/of meerdere doelgroepen.

13 december, op een frisse heldere morgen, zijn we met de trailer in warme winterjassen van Ezelwelzijn vertrokken naar het zonnige koude noorden van Nederland. De rit verliep prima totdat de planner roet in het eten gooide. We waren er bijna.. gelukkig kwamen we, dankzij de eigenaar, uiteindelijk op de plek van bestemming.

Een mooie plek in de kop van Drenthe met een prachtig uitzicht op bossen en landerijen. De landerijen waren prachtig wit gekleurd door de vrieskou. Het voelde als winter in december.

Na een hartelijk welkom met heerlijke cappuccino werd het tijd om de papieren in orde te maken, de locatie te bewonderen en ervaringen uit te wisselen. Lizzy en Giovanni hadden ondertussen al in de gaten dat er wat stond te gebeuren. Ze waren snel reis klaar voor de rit naar Zwinderen. De stap in de trailer ging voorspoedig en snel. Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt. Moeder Lizzy ging voorop waarna zoon Giovanni na wat tegen stribbelen toch niet alleen wilde achter blijven en toch maar met wat hulp de trailer in stapte.

Na een hartelijk afscheid en wat gezonde proviand mee voor de komende tijd voor beide ezels gingen we richting opvanglocatie . In Zwinderen aangekomen stapten beide ezels enthousiast de trailer uit en liepen ze gezamenlijk de nieuwe weide in. Hier werden ze welkom geheten door onze ezels Carlos en Carmen. Na een korte kennismaking en inspectie van de paddock en de stal door beide nieuwkomers liepen Lizzy en Giovanni gezamenlijk de ezelweide in om daar de boel te verkennen. Lekker rennen en genieten van het heerlijke gras.

Dat gaat goed komen..