Oogstfeest Meppen 22 en 23 september

Stichting Ezelwelzijn is met de ezels Truus en Tinus en leuke ezel-items aanwezig op het Oogstfeest Meppen.
Tevens geven wij u informatie over het houden en de verzorging van ezels en wat de stichting precies doet.

Hieronder meer informatie over dit prachtige feest. 

OOGSTFEEST IN MEPPEN (Dr.) OP 22 EN 23 SEPTEMBER 2018       cropped-Oogstfeest-150x150-1

Wanneer: zaterdag 22 september 2017 van 11.00 – 17.00 uur en
zondag 23 september 2017 van 11.00 – 17.00 uur

Waar:        Dennekampen, Meppen (Dr.)
Toegang:   Gratis
Parkeren:  Gratis, volg de borden Oogstfeest Meppen

In het weekend van 22 en 23 september staat het prachtige Drentse dorp Meppen in het teken van een bijzonder Oogstfeest. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van een groep enthousiaste ‘Möppers’.

Afgelopen jaar was de eerste editie met meer dan 4.000 bezoekers. Het Oogstfeest Meppen onderscheidt zich van andere oogstfeesten door de grote diversiteit aan oogstkraampjes, workshops, demo’s en excursies.
Particulieren uit Meppen en omliggende dorpen brengen tijdens het Oogstfeest Meppen niet alleen hun beste oogst van het jaar aan de man, zij geven ook tips over het bereiden, inmaken, conserveren of brouwen van wat ze geoogst hebben. Oogst in de breedste zin van het woord, want het kan ook gaan om koken, bloemschikken, bier brouwen, wijn bottelen, ijs maken, honing, ambachtelijk brood en noem maar op.

Het wordt gezellig struinen langs kraampjes met heerlijke en gezonde producten (tot en met taarten en pannenkoeken!) waar bezoekers naar hartenlust kunnen proeven en smullen van de aangeboden waar. Wie zelf appels uit eigen boomgaard heeft geplukt kan deze meebrengen (wel van te voren opgeven) en tot appelsap laten persen. En omdat het een Oogstfeest is zijn er voor jong en oud ook allerlei leuke activiteiten, excursies, wandelingen en workshops.

Oogstfeest Meppen is op zaterdag van 10 tot 5 en op zondag van 11 tot 5 geopend.
De toegang én het parkeren zijn gratis. Op de website www.oogstfeestmeppen.nl staat alle informatie over deelnemers en activiteiten.