Welkom bij Stichting Ezelwelzijn Carlos


Carlos is 30 mei 2020 geboren in het hoge noorden. Vrij snel na zijn geboorte moest hij zijn moeder missen. Gelukkig werd iemand bereidt gevonden hem met de fles groot te brengen. En dat is ook zeker gelukt. Carlos is een mooie slanke ruin groot gebracht met dieren alleen niet met soort genoten met een tijdelijke uitstap naar een zorgboerderij. Voor hem dus een hele verrassing om naar Stichting Ezelwelzijn te gaan.

Vanwege het mooie zomerse weer zijn we al vroeg vertrokken naar Groningen om Carlos op te halen . Na het nodige papierwerk te hebben ingevuld en afgerond gingen we op zoek naar Carlos. Hij bleek er zin in te hebben. Halster en halstertouw aan en gaan dacht Carlos. Hij wilde al voor ons aan naar de weg en liep vrij gemakkelijk met zijn oude eigenaar de trailer in. Even afscheid nemen en opstap naar een nieuwe uitdaging.

De rit naar Zwinderen ging voorspoedig. Carlos stond rustig in de trailer met zijn eigen bal en knuffel. Het uitstappen ging ook goed en de ezelweide werd snel gevonden. De kippen kwamen Carlos bekend voor de andere dieren wat minder. Na wat rond gesnuffeld te hebben en de ezels aan Carlos te hebben laten ruiken hebben we hem eerst maar een eigen plekje gegeven.
We zagen dat de ezels de regie overnamen. Eerst met zijn alleen rond het draad en later Saartje aan de ene kant en Tinus aan de andere kant. En wat er toen gebeurde…. Carlos keek naar Tinus en bewoog zijn oren gelijk met die van Tinus en het hoofd ging op de zelfde wijze op en neer. Dat is dus ezeltaal. De andere ezels werden even op afstand gehouden door Tinus.

Dat gaat vast goed komen bij Stichting Ezelwijn in Zwinderen.