Welkom Misty

Vandaag zijn we naar de kop van Noord-Holland gereden om onze aanwinst Misty op te halen.
Een mooi ritje met een volle picknickmand vanuit Zwinderen door het mooie Friesland over de afsluitdijk naar Middenmeer.


Misty woont daar, sinds vorige week alleen in haar ezelstal op een erg mooie locatie.
Daarvoor verbleef ze er samen met haar maatje Moritz en ze hadden het er beide erg naar hun zin.
En dat gold niet alleen voor de beide ezels ook de eigenaar zag de ezels graag.
Helaas heeft ze vorige week afscheid moeten en ook kunnen nemen van haar maatje.  
Moritz was al een tijdje ziek, een ezel van de dag zou je kunnen zeggen die met de nodige en noodzakelijke zorg en aandacht het toch nog een tijdje heeft volgehouden.

De eigenaar van beide de ezels heeft medio 2020 contact gezocht met Stichting Ezelwelzijn over deze situatie en over de mogelijkheden die de stichting kan bieden.
En dat zijn er veel.  Uiteindelijk is afgesproken dat er een plekje gereserveerd zou worden voor Misty na het overlijden van Moritz.
Vandaag was en het dan zover. Misty verhuisd naar Zwinderen waar ze geadopteerd door de eigenaar een goed en nieuw ezelleven tegemoet gaat.

Voor het instappen en afscheid nemen is de nodige tijd genomen. Met veel liefde, wat lekkers de nodige emotie en een beetje zacht dwang stapte Misty op de trailer. Ze had het best wel in de gaten allemaal.
Op de terugweg weer over de afsluitdijk met een lege picknickmand reden we in een rustig tempo naar Zwinderen. Misty gedroeg zich onderweg of ze niet anders gewend was. In Zwinderen aangekomen bij het uitstappen liet ze onder luid gebalk van zich horen. En waarachtig ze kreeg antwoord in haar eigen taal.

Daarna ging het snel, Misty opgewacht door 7 ezels en 20 kippen ging op verkenning uit en onderzocht naast haar nieuwe vrienden haar nieuwe locatie.  Van paddock, naar wei naar overkapping en stalling.  Volgens ons door haar goedgekeurd.

We wensen Misty een fijne tijd en veel bezoek toe in Zwinderen.