Workshop V.N.E.

Afgelopen zaterdag stond onze locatie te Zwinderen ter beschikking voor de workshop ‘Meerdaagse wandeltochten & Hoefverzorging’ van de VNE. Voor het onderdeel ‘Meerdaagse wandeltochten’ was Margo Huggers uitgenodigd, welke als verrassing ook haar ezel Ravel mee had genomen. Terwijl ze liet zien hoe ze Ravel zadelde voor een wandeling, gaf ze hier de nodigde uitleg bij. Daarnaast deelde ze haar ervaringen van o.a. haar meerdaagse wandeling in de Ardennen, welke ze afgelopen zomer samen met Ravel liep.

Na de lunch was het tijd voor het onderdeel ‘Hoefverzorging’ welke werd verzorgd door Joop Meijer. Hij vertelde o.a. over de stand van de hoef van een ezel, schimmels en hoe deze te bestrijden. Daarnaast demonstreerde hij hoe je zelf als ezelhouder de hoef kunt bijhouden door middel van vijlen en eventueel bijsnijden met een hoefmes. Kees Tromp diende tenslotte als proefpersoon om te demonstreren hoe een hoefzweer wordt opgespoord.

Kortom het was een leuk, gezellige en vooral leerzame dag.
Geïnteresseerd? De VNE organiseert nog meer leuke workshops. Kijk op www.ezelvereniging.nl
Volgende voorjaar organiseren wij een dag die geheel in het teken staat van hoefverzorging onder leiding van Joop Meijer en gastspreker.
Hou onze website en facebook pagina in de gaten.

collage-2017-10-15