Saartje op weg naar een nieuw maatje

Op een mooie zonnige zaterdagmorgen in  maart 2024 nam de ezelkudde van Stichting Ezelwelzijn afscheid van Saartje. Ze krijgt een nieuw plekje en maatje in Friesland.

Voor Saartje wel even onwennig zomaar alleen opstap. Echt veel zin om in te stappen had ze dan ook niet maar eenmaal binnen en op weg naar de plek van bestemming genoot ze toch wel van het uitzicht buiten, zagen wij. Wat zijn de provincies Drenthe en Friesland toch mooi zal ze wel gedacht hebben.

Dit x geen volle picknickmand mee wel een heerlijk pak hooi voor Saartje. Dat was toen we haar samen met Sambru uit Brabant gingen halen wel anders wat een lange rit was dat.  Sambru blijft op de opvanglocatie vanwege haar gezondheid.

Aangekomen op de nieuwe  locatie zagen wij ezel Pablo al wat onrustig heen en weer lopen. Die had duidelijk in de gaten dat er wat stond te gebeuren.  Nadat de klep naar beneden was nam Saartje een grote sprong en stond al snel buiten. Ze bleef rustig staan en keek eerst wat onwennig in het rond maar al snel  gingen haar mooie oren naar voren.  De nieuwe eigenaren  waren nog druk bezig met de verlichting van de stal verder was alles op orde.

Eenmaal op haar nieuwe plek nam Saartje, na  haar en kennismaking met Pablo en rondgang in de paddock een flinke hap uit de hooi wat al voor haar klaar hing. Prima hooi zal ze gedacht hebben. De rest komt vanzelf wel.

Na een heerlijke bak koffie met verse cake gingen wij met een gerust hart terug naar Zwinderen. Dat gaat goed komen met Saartje en Pablo  in Friesland. En Saartje die haar eigen taal balkt begint aan haar derde dialect van Brabants naar Drents nu in het Fries…

Veel plezier in het hoge noorden !