Jelle en Josje naar een nieuwe plek

Jelle en Josje kwamen een paar weken geleden in onze opvang. Al gauw was bekend dat we een plek voor hen hadden gevonden. Nadat de adoptieouders eerst op onze opvang locatie waren komen kijken, was, gisteren de grote dag voor Jelle en Josje.Josje liep vlot de trailer in, Jelle moest... Lees meer »

Jolijn is geplaatst bij Lieselotje

Maandag 13 juni was de grote dag voor Jolijn. De trailer stond klaar om haar naar Lieselotje te brengen. Lieselotje heeft een paard als gezelschap, maar de eigenaresse had het idee dat een ezel voor haar erbij gezelliger is.Dus heeft ze contact met ons gezocht of we 1 ezel voor... Lees meer »

Yara naar nieuw gezin

Enige tijd geleden werden wij benaderd door een familie die op zoek was naar een ezel. Ze hebben één ezel en daar zochten ze een maatje voor. Gistermorgen tussen de buien door liep Yara mooi met ons mee richting trailer en konden we al snel op pad. Het was een... Lees meer »

Digitale Collectebus

Wij, als Stichting Ezelwelzijn, hebben een digitale collectebus via Stichting Dierenlot.Wij hebben geld nodig  voor de ezels die op onze opvanglocatie verblijven.Voer, hoefverzorging, ontwormen, dierenartskosten om zo maar een paar op te noemen. De ezels, die niet herplaatsbaar zijn, hebben vaak extra zorg nodig. Ezels die herplaatsbaar zijn, krijgen van... Lees meer »

2e Pinksterdag 6 juni Open Stalmiddag

Op 2e pinksterdag 6 juni houden we een open stalmiddag.Iedereen die graag met ezels wil knuffelen of borstelen of gewoon van ze wil genieten isvan harte welkom. Wij openen onze deur van 13.00 – 16.00 uur Ook kunt u dan leuke ezel-items kopen of een kopje koffie/thee. Voor de kinderen... Lees meer »

Dag van het kasteel 6 juni

Op 2e pinksterdag 6 juni is het landelijke de dag van het kasteel. Stichting de Colckhof nodigt ons, sinds een aantal jaren, uit om op deze dag aanwezig te zijn op het Landgoed Huis de Colckhof met een paar ezels.De, in 2008 overleden, baronesse van Heemstra- baronesse van Dedem heeft... Lees meer »

Welkom Jelle en Josje

Aangezien de eigenaren het wat rustiger aan wilden gaan doen hebben ze ons benaderd of wij geïnteresseerd waren in hun ezels Jelle en Josje. Uiteraard zijn wij dat dus gingen we na een aantal keer contact gehad te hebben op pad. Bij aankomst stond de heer des huizes ons al... Lees meer »

Dag Antje en Karel,

Ze waren al een tijdje bij Stichting Ezelwelzijn in de opvang locatie te Zwinderen. Zowel Antje als Karel. Karel afkomstig van een boerderij in Drenthe en Antje helemaal uit het zuiden van ons land. Tijdens hun verblijf in Zwinderen zijn ze naar elkaar toegegroeid, een mooie match. Tinder zou ze... Lees meer »

Welkom Sofie & Ginger, Whisky en Jolijn.

Afgelopen week hebben we 4 ezels opgehaald. Eerst hebben we Sofie opgehaald. Wegens privé- omstandigheden zochten ze een nieuwe plek voor haar. Sofie liep rustig mee naar de trailer. We hebben Sofie niet naar de opvanglocatie in Zwinderen gebracht. Ze loopt nu bij Gerda in Vinkenbuurt. Sofie is, met haar... Lees meer »

Terugblik cursus hoefverzorging

Afgelopen zondag was de cursus hoefverzorging. Er was veel animo voor dus de cursus zat helemaal vol. Uit alle richtingen van het land waren er geïnteresseerden gekomen. Het was een gezellige samenkomst. Na het welkomstwoord en een kennismakingsronde kon de theorie beginnen. Er werd aandachtig geluisterd en vele vragen tussendoor... Lees meer »