Saar en Belle

Vandaag hebben we Saar en Belle naar hun nieuwe plek gebracht. De nieuwe adoptie ouders waren al een aantal keer komen kijken en knuffelen met deze 2 dames. Na een uurtje rijden kwamen we op de plek van bestemming. Een wei met een mooie verharding en een stal met stro... Lees meer »

Sam en Watje

Vrijdag hebben we Sam en Watje naar hun nieuwe plek gebracht. De nieuwe adoptieouders waren al een paar keer bij Sam en Watje geweest op de opvang locatie. Maar ze gingen eerst nog verhuizen en er voor zorgen dat de wei in orde was. Toen werd Watje nog ziek en... Lees meer »

Teun komt bij mij wonen.

Toen wij een aantal weken geleden Teun ophaalden bij de voormalig eigenaren vond ik het al direct een bijzondere ezel. Als ik in Zwinderen bij de opvang in de weide bezig was zorgde hij altijd dat hij dicht bij mij stond en liep altijd achter mij aan, niet opdringerig maar... Lees meer »

Nat en warm welkom voor Sjors

Sjors hebben we gisteren opgehaald omdat zij problemen heeft met de hoeven.De eigenaren waren getipt om met ons contact op te nemen.Na het verhaal gehoord te hebben, is er een afspraak gemaakt op Sjors op te halen. Sjors stond in de stal op ons te wachten, maar vond het wel... Lees meer »

Nieuwsbrief

De eerste nieuwsbrief van dit jaar is verschenen.Hierin vindt u verhalen over de ezel en voortgang van onze nieuwe accomodatie.Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via info@ezelwelzijn.nl o.v.v. nieuwsbrief.U kunt aangeven of u een papieren versie of een digitale versie wilt ontvangen.... Lees meer »

Welkom Teun

Het maatje van Teun, zijn moeder Jet is overleden. Ze is 30 jaar geworden. De eigenaren vroegen of wij bereid waren Teun op te halen want hij stond nu dus helemaal alleen.Vanmorgen gingen wij op pad. Het was niet ver rijden dus al spoedig waren wij er. Allereerst hebben wij... Lees meer »

Voortgang nieuwe stal en weide

Deze week zou begonnen worden met het leggen van grote betonplaten, maar dat moest het wel goed weer zijn. Gelukkig zijn de weersomstandigheden verbeterd. De eerste platen liggen al. En Joop helpt ook goed mee. Hierna kunnen we dan verder met de parkeerplaats.

Daniela, Kasper en Luna

Daniela naar nieuw gezin Een paar dagen geleden werden wij benaderd omdat het maatje van Klungel was overleden. Klungel was heel verdrietig dus de vraag was of wij op korte termijn een ezel beschikbaar hadden. Daniela die al geruime tijd op onze opvanglocatie loopt leek ons een goede match voor... Lees meer »

Welkom Belle, Kasper, Luna en Saar

Aangezien de eigenaresse de verzorging steeds zwaarder vond besloot ze haar 4 ezels aan ons af te staan. Gisteren hadden we een afspraak en gingen we in de ochtend op pad richting Groningen. Al spoedig waren wij er en werden hartelijk ontvangen. Ze hadden een trailer geleend dus konden de... Lees meer »

Bonita en Donkey zijn verhuisd

Vandaag hebben we Bonita en Donkey naar hun nieuwe wei/stal gebracht. De afgelopen maanden waren de toekomstige verzorgers al regelmatig in Zwinderen geweest om kennis te maken met de ezels. Ze werden geknuffeld, geborsteld en ze gingen met ze wandelen. Ook de stal en weide werden regelmatig schoongemaakt. Na een... Lees meer »