Stichting Ezelwelzijn op de Agrarisch dag Dedemsvaria 2022.

Donderdag 4 augustus was het dan zover voor de derde keer weer naar Dedemsvaart om op  Dedemsvaria te zijn als Stichting Ezelwelzijn.

De spulletjes voor de kraam waren de avond ervoor al klaar gezet. Verrassend hoe Gerda iedere keer weer leuke hebbe dingetjes kan scoren.
Zie ook onze  website. De grabbelton, een echte attractie voor veel kinderen, nog ff bijgevuld dit keer ook met mooie handgemaakte draaitollen.
En niet te vergeten eten voor Tinus.

Ezel Tinus stond al klaar om in onze prachtige trailer te stappen. Dit keer zonder zijn maatje Truus. Van Truus hebben wij en Tinus afscheid moeten nemen na een aantal mooi jaren bij Stichting Ezelwelzijn. En ik moet zeggen Tinus doet het prima na goed afscheid te hebben genomen van Truus.

We werden al verwacht in Dedemsvaart en konden ons vrij snel installeren op een mooie plek met voldoende schaduw voor Tinus en ons natuurlijk. De donderdag stond ook dit jaar weer in het teken van de Agrarische dag.  Er was voor elk wat wils op agrarisch gebied.
Een rondtrekkende muzikant op een (nep) paard met countrymuziek bleef af en toe voor onze kraam staan.
Bij het horen van zijn  paarden gehinnik liet Tinus ook van zich horen. Prachtig die interactie.
Veel mensen kwamen af op het gebalk van Tinus.

Ik moet zeggen, we hebben genoten. De verzorging was goed geregeld en Tinus had niet te klagen aan aandacht. Mensen van groot tot klein.
Ieders met hun eigen redenen. We hebben er leuke contacten aan over gehouden. Van mensen die ons willen bezoeken op onze knuffelzondagen of onze schuurverkoop op zaterdag 20 augustus met allerlei attracties en het rad van fortuin, tot mensen die graag een ezel willen adopteren. 
Ook het Rozentrio, de  rozenkoningin met haar hofdames brachten hem een bezoekje. Kortom een waardevolle dag. Voor dat we het wisten was het 21 uur en tijd om weer naar Zwinderen te gaan.

Thuis nam Tinus nog even de tijd om zijn mede stalgenoten op de hoogte te brengen van zijn bezoek aan de Dedemsvaria en  lekker te rollen in het mulle zand. Hierna werd het weer rustig bij Stichting Ezelwelzijn en ging iedereen op zijn eigen wijze de nacht in.

Joop Meijer