Welkom Bente, Lies, Tommy en Luuk

Omdat wij afgelopen tijd van een aantal gezinnen het verzoek kregen of wij ezels te plaatsen hadden, zijn wij op zoek gegaan omdat wij op het moment geen ezel beschikbaar hebben. Via via kwamen wij bij een gezin in Overijssel die gaat verhuizen. Wij hebben contact gezocht en zijn gaan kijken. Lies en Bente (twee merries) en op een andere locatie stonden Tommy en Luuk (twee ruinen) die wij allemaal mochten meenemen. Prachtige makke ezels. Vandaag was de dag dat wij ze opgingen halen.

De dag dat wij alleen kwamen kijken lieten ze zich allemaal gemakkelijk knuffelen en waren super nieuwsgierig. Vandaag toen we aan kwamen lopen voelden ze allemaal dat er wat ging gebeuren. Op het eerste adres renden alle ezels hard naar het einde van de weide. Toen Lies en Bente eenmaal in de stal stonden hadden ze al spoedig hun halster om en liepen gemakkelijk met ons mee de trailer in. Beide merries hebben we eerst naar Zwinderen gebracht. De reis verliep voorspoedig ze waren mooi rustig. In Zwinderen aangekomen liepen ze makkelijk de trailer uit en werden verwelkomd door Pietje. Die moest even laten horen dat hij ook in Zwinderen staat. Na even rondgekeken te hebben liepen Lies en Bente mooi mee naar hun nieuwe weide. Ze voelden zich al heel snel thuis. Mooi rustig verkenden ze op hun gemak de weide en begonnen te grazen.

Na de koffie op naar Tommy en Luuk. De eigenaar had beide ezels al apart gezet van de rest dus liepen ze min of meer direct met ons richting trailer. Luuk vond het allemaal best en stond al snel klaar voor de reis, echter Tommy dacht er anders over. Na wat gespring en geaarzel besloot hij toch maar bij Luuk te gaan staan.
Deze reis verliep ook heel voorspoedig en rustig dus we kwamen al weer spoedig in Zwinderen aan. Ook Tommy en Luuk liepen zo de trailer uit en werden verwelkomd door Pietje. Ze liepen makkelijk met ons mee naar hun nieuwe weide. Eer dat de trailer op zijn plaats gezet was liepen ze al in de weide of ze er altijd al gelopen hadden. Mooi rustig en lekker grazen.