Woonzorgcentrum De Paasbergen uit Odoorn op bezoek

Op deze snikhete dag kwamen meerdere bewoners van woonzorgcentrum De Paasbergen op bezoek.
De eerste taxi was al vroeg gearriveerd. Al direct vanaf de parkeerplaats keken drie bewoners met veel plezier om zich heen naar de prachtige tuin en de weide waar een aantal van de ezels staan.
We heetten de bewoners en uiteraard de chauffeur welkom en liepen alvast gezamenlijk naar de schuur waar de paardenstallen en al het hooi en stro ligt. Buiten zitten was geen optie want het was veel maar dan ook veel te heet en de zon brand gigantisch.
Zo tussen de paardenstallen en het hooi zitten heeft immers ook wel zijn charme en het grote voordeel is: er kan niemand verbranden.

Toen de eerste bezoekers al lekker zaten en gezellig te kletsen arriveerden alle anderen.
We heetten iedereen welkom en toen iedereen plaats had genomen begonnen we de dag met heerlijke koffie of thee met koek.
Dat ging er bij iedereen wel in. De stemming zat er goed in ondanks de hitte had iedereen er duidelijk zin in.

Na een tijdje nodigden we iedereen uit om naar de ezelweide te komen.
Men mocht doen waar diegene zin in had: ezelsknuffelen of borstelen of ermee wandelen of natuurlijk gewoon alleen kijken.
Sommige vonden borstelen leuk en anderen waren meer geïnteresseerd in de kippen met kuikens, ook super schattig om te zien.
Je zag dat iedereen er op zijn eigen manier van genoot. Super leuk om dat weer te zien….
Helaas was het wel heel drukkend warm dus al spoedig besloten wij om nog even bij de andere ezels in een weide een stukje verder te gaan kijken. We liepen gezamenlijk langs de paardrijbak en o.a. de moestuin, velen haalden herinneringen van vroeger op.

Nadat de ezels bekeken waren en Joop er het een en ander over had verteld gingen we terug naar de schuur waar er een lunch klaar stond.
Servies van boeren bond dat vond men ook geweldig. De uitgebreide lunch ging er bij iedereen wel in.
Vele complimenten hebben we gekregen dat is wel heel fijn om te horen.
Na de lunch werden er nog even pony’s uit de weide gehaald en bij de bezoekers gezet zodat iedereen gewoon kon blijven zitten,
want het werd alsmaar warmer. Degene die geïnteresseerd was kon de pony nog even knuffelen.
Na een tijdje was het tijd om weer naar huis te gaan.
Ik denk dat iedereen een super leuke dag heeft gehad en daar doen we het immers allemaal voor.